Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Han får Gullsaxarna 2017 för gott värdskap och samarbete

Artikeln publicerades: 2017-02-04 23.00

Torbjörn L Johansson, under närmare tio år ordförande för organisationen Borås Näringsliv, tilldelas Gullsaxarna 2017. Han hedras för att han med initiativkraft, engagemang och genom att ständigt påtala betydelsen av det goda värdskapet, gjort samarbetet mellan Borås Stad och näringslivet både verkligt och fruktbart.

torbjornljohansson

Den uppskattade pristagaren tog emot sin utmärkelse vid lördagens Stadshusmiddag, som arrangeras just för att uppmärksamma det viktiga samarbetet, och är ett festligt tillfälle för näringslivet och staden att umgås och knyta nya kontakter.

Torbjörn L Johansson är en konstintresserad affärsman, känd främst för sin verksamhet i hotellbranschen – i dag koncentrerad till Göteborg och hotell Avalon – och har ett mångårigt engagemang i partnerskapet BoråsBorås, samägt av Borås Stad och Borås Näringsliv och med fokus på Borås som en attraktiv stad för invånare och besökare. Han var för övrigt en av initiativtagarna till vad som i dag är Borås TME.

Torbjörn L Johansson är född i Norrköping men rotad på västkusten och Stenungsund, där han tillbringade större delen av sin uppväxt och också gjorde sina första erfarenheter i hotellbranschen. Han är utbildad vid Handels i Göteborg och kom till Borås 1987, blev hotelldirektör för på dagen 29 år sedan (4 februari 1988), då hotell Plaza i Borås invigdes.

Denne 57-årige "hotelier" finner i hotellet den naturliga hemvisten för sina favoritområden: mat och vin, konst och design. Intresset för havet odlar han på sin fritid.

Motivering till 2017 års Gullsaxar

”Som ingen annan person har årets mottagare av Gullsaxarna medverkat till att samarbetet mellan Borås Stad och näringslivet blev både verkligt och fruktbart. Med initiativkraft, engagemang och genom att ständigt påtala betydelsen av det goda värdskapet fick han såväl staden som näringslivet att träffas och samtala. Resultatet blev inledningen till en unik samverkan där många andra kommuner och städer i dag avundsjukt ser på Borås och det vi, tillsammans, lyckats åstadkomma.

I sin egenskap av ordförande för Borås Näringsliv under åren 2006 till 2015, såg årets mottagare av Gullsaxarna till att processen att skapa ett attraktivt Borås för både besökare och invånare satte igång och formerades. Även kvällens evenemang, Stadshusmiddagen, tillkom efter hans initiativ, så att Torbjörn L Johansson belönas med Gullsaxarna år 2017 är mycket välförtjänt.”

Tidigare mottagare av Gullsaxarna:

  • 2013: Gunnar Hellsten, Sven Eriksonsgymnasiet, och Mitt i Borås Marknads AB, för evenemanget Sommartorsdagarna® på Stora torget.
  • 2014: Berit och Bengt Swegmark
  • 2015: Hasse Persson
  • 2016: Åhagastiftelsen

Gullsaxarna – kriterier

Det var femte året som Gullsaxarna delades ut. Priset hedrar en person, grupp eller organisation som gjort en utomordentlig gärning för Borås. Gullsaxarna delas ut för livfullt arbete långt utöver den egna nyttan; ett engagemang som varit betydande för Borås utveckling och goda namn, eller boråsarna till mångårig uppskattning.

Insatsen som utmärkelsen avser, kan i sin tidsutsträckning vara kortare eller längre. Mottagaren av Gullsaxarna framstår som en förebild i Borås tradition och anda.

d

Torbjörn L Johansson

  • Yrke: Affärsman och hotellägare, ”hotelier”, som bland annat driver hotell Avalon i Göteborg.
  • Bor: Mölnlycke
  • Ålder: 57 i höst
  • Född: I Norrköping
  • Aktuell: Mottagare av Gullsaxarna 2017
Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2018-02-02 16.11

Ändrad av:

Dela sidan: [2017-02-04] Han får Gullsaxarna 2017 för gott värdskap och samarbete

g q n C