Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Hans Abrahamsson är ny förvaltningschef

Artikeln publicerades:

Hans Abrahamsson är ny chef för Individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Borås Stad. Hans har tidigare arbetat med kvalitetsfrågor på samma förvaltning och också ingått i förvaltningens ledningsgrupp, och har sedan årsskiftet varit tillförordnad förvaltningschef.

– Jag har under många år arbetat inom socialtjänstens område och vill påverka och vara med i utvecklingen av framtidens socialtjänst. Att få möjlighet att påverka utvecklingen av nya metoder och nya angreppssätt känns spännande, säger Hans Abrahamsson.

– De sociala problemen finns ju där, men också många som är engagerade, och det är viktigt att hitta vägar för samverkan. Flera förvaltningar i Borås Stad är involverade, oavsett om det handlar om barn och unga eller vuxna med missbruksproblem. Det är viktigt att vi använder våra gemensamma resurser på ett bra sätt.

Hans Abrahamsson beskriver sig själv som en kommunikativ och transparent chef, positiv och lyssnande. Gillar dialog och att involvera människor.

– Vi måste framförallt åstadkomma någonting. Göra nytta för dem vi är till för.

Den nya chefen för Individ- och familjeomsorgsförvaltningen har under hela sitt yrkesliv varit engagerad i sociala frågor. Han har jobbat som kurator i regionen, och med olika områden av socialtjänsten i Borås Stad.

– Det kommer hela tiden nya frågor, det sker en utveckling hela tiden, som till exempel digitaliseringen.

Hans Abrahamsson är gammal boråsare, uppvuxen på Norrby, nu boende i Brämhult med fru och två katter. En vuxen son som är utflyttad sedan länge.

– Jag gillar att cykla, försöker cykla till jobbet så mycket det går, var vintercyklist i vintras. Jag spelar lite golf när jag hinner. Och så har vi en stuga utanför stan.

Hans Abrahamsson.
Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-09-02] Hans Abrahamsson är ny förvaltningschef

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol