Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Har du Fairtrademärkta produkter i ditt sortiment?

Artikeln publicerades: 2018-06-21 11.00

Företag runt om i Borås med försäljning av Fairtrade-märkta produkter håller nu på att inventeras. Syftet är att kartlägga hur många företag, butiker och restauranger som har Fairtrademärkta produkter i sina sortiment.

– Vi tror att det är fler företag än vi vet om som har Fairtrade-märkta produkter, och eftersom vi är en stolt Fairtrade City så är det både roligt och viktigt för oss att ha bra koll på stadens utbud, säger Anette Fleischer, Fairtrade-samordnare i Borås Stad.

Produkterna det handlar om kan vara Fairtrademärkt fika, matvaror, blommor, kläder och lekmaterial. Det är sex feriearbetare som genomför kartläggningen genom att besöka caféer och butiker eller genom telefonkontakt. En av dem är Axel Scharl som säger:
– Man lär sig något nytt i det här jobbet och det är roligt.

Ferieungdomar

Ferieungdomarna som arbetar med kartläggningen. Från vänster: Elina Maksumić, Marisol Arrieta, Yad Yassin, Axel Scharl, Andoela Luzha, Anette Fleischer (handledare och Fairtradesamordnare) och Isabelle Andersson.

Ferieungdomarna arbetar i tre veckor på Borås Stad avdelning Koncerninköp och uppdraget handlar om att kartlägga, dokumentera och rapportera till handledare. Flera olika företagskategorier har identifierats och några butiker har redan fått besök. Utbudet av Fairtrade-märkta varor varierar men många erbjuder någon Fairtrade-märkt vara i sortimentet.

–Vi hoppas att många vill utöka sitt sortiment också, säger Elina Maksumić.

Ungdomarna har även gjort studiebesök i Borås Fairtrade Shop som har ett brett sortiment av Fairtrade-artiklar; inrednings- och presentartiklar och leksaker men också mat och sist men inte minst choklad i olika former.

Vill du också ha ett besök?

Arbetet fortsätter under ytterligare två veckor. Säljer du Fairtrade-varor, men inte har fått besök, hör av dig till gruppens handledare Anette Fleischer, tfn 0768-887169.

Målet med inventeringen är att få en bild av Fairtrade-utbudet i Borås som underlag för att framöver kunna öka kontakten med lokala butiker, caféer, restauranger och andra företagare med intresse för Fairtrade-frågor samt att sprida kunskap kring Fairtrade till alla boråsare.

Senast ändrad: 2020-07-27 08.30

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-06-21] Har du Fairtrademärkta produkter i ditt sortiment?

g q n C