Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Högtalare

Historisk uppgörelse om järnväg mellan Borås och Göteborg

Artikeln publicerades:

Idag presenterades uppgörelsen mellan kommunerna längs sträckan och Västra Götalandsregionen. Det betyder att regeringens krav på enighet i Västsverige är uppfyllt och att planeringen för ny järnväg kan återupptas.

– Detta är en riktigt bra dag för Borås och för Västsverige, säger Kommunstyrelsens ordförande i Borås Ulf Olsson (S). Det känns som att vi har skrivit historia. När järnvägen är på plats och Västlänken är klar så når vi hela centrala Göteborg på bara 30 till 36 minuter.

De senaste veckorna har landshövdingen Sten Tolgfors haft uppdraget att ena kommunerna i stråket Borås, Bollebygd, Härryda, Mölndal och Göteborg, och idag hölls det sista mötet i raden som har löst upp alla knutar. Från Borås Stad deltog också Kommunstyrelsens andra vice ordförande Annette Carlson (M).

– Landshövdingen har gjort ett gott jobb med att ena viljorna, säger Annette Carlson. Detta bådar gott för framtiden, både genom att vi ska bygga en modern dubbelspårig järnväg mot Göteborg och genom att vi har visat att vi kan komma överens.

Läs mer om dagens överenskommelse på Länsstyrelsens webbsida.

Parterna eniga om inriktning för järnvägen Göteborg-Borås Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Idag hölls ett möte mellan Länsstyrelsen Västra Götaland, Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Mölndals stad, Härryda kommun, Bollebygds kommun, Borås Stad och Trafikverket. Foto: Anders Rudäng.

Representanter för Länsstyrelsen Västra Götaland, Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Mölndals stad, Härryda kommun, Bollebygds kommun, Borås Stad och Trafikverket möttes idag. Foto: Anders Rudäng.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-06-19] Historisk uppgörelse om järnväg mellan Borås och Göteborg

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol