Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

”Hitta en lärare”-kampanjen sjösatt

Artikeln publicerades: 2017-02-02 14.03

Den som värvar en förskollärare, fritidspedagog eller en lärare för jobb i Borås kan få en rekryteringsbonus på 15 000 kronor. Utfästelsen är en del av Borås Stads nya handlingsplan för skolområdet.

För ett par veckor sedan presenterade kommunchefen Svante Stomberg en handlingsplan för skolområdet, ett svar på de utmaningar Borås Stad står inför.

Nu övergår planen i handling, och rekryteringsbonusen är ett av de första beslut som träder i kraft.

Rekryteringsbonusen på 15 000 kronor under kampanjrubriken ”Hitta en lärare” ska premiera den medarbetare i kommunen som kan tipsa en förskollärare, fritidspedagog eller en legitimerad lärare och förmå denne att söka och få tillsvidareanställning i Borås Stad.

Bonusen betalas ut när läraren i fråga varit anställd i ett år.

– Det är viktigt att vi snabbt förvandlar den här handlingsplanen till handfast verklighet, och visar att vi tänker göra allt vi kan för att underlätta arbetssituationen ute i våra skolor, säger Malin Carlsson, kommunalråd (S).

Borås Stads förhandlingsdelegation har också beslutat om det lönetillägg på 2 000 kronor i månaden för anställda 65+ som också var ett av de 28 skarpa förslagen i handlingsplanen.

Lönetillägget kan utgå till anställd som fyller 66 år under kalenderåret.

Lönetillägget kan användas för att behålla personal och kompetens i verksamheter med personalbrist, eller där rekryteringen är svår. Det kan också användas för extrapersonal på samma områden som redan lämnat anställningen för pension.

Båda besluten trädde i kraft den 1 februari.

d

Mer om handlingsplanen för skolområdet

Lärare undervisar elev. Foto: Anna Sigge.

Senast ändrad: 2018-05-18 14.39

Ändrad av:

Dela sidan: [2017-02-02] ”Hitta en lärare”-kampanjen sjösatt

g q n C