Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Högskolan 40 år – Borås Stad överraskade med street art-målning

Artikeln publicerades: 2017-09-07 19.28

Den 7 september firade Högskolan i Borås sitt 40-årsjubileum med en händelserik dag som avslutades med en utomhuskonsert på Textile Fashion Centers innergård. Före konserten med bandet Movits! passade Borås Stad på att överraska högskolan med en present i form av en street art-målning.

Borås Stad överraskar högskolan på 40-årsjubileet.

Strax innan konserten gick Per-Olof Höög, Kommunfullmäktiges ordförande, upp på scen tillsammans med högskolans rektor Björn Brorström, där konstnärsduon The London Police slutförde en street-art målning. Höög överlämnade målningen till högskolan med orden:

– Vi vill med denna gåva uppmärksamma er på 40-årsjubiléet. Som den konststad vi är och just under No Limit, tycker vi att det passar med en street art-målning. Och precis som väggmålningarna som pryder stadens väggar medverkar högskolan till en mer färgglad, nytänkande och levande stad där unga människor vill leva och verka.

Per-Olof Höög framhöll också högskolans betydelse för Borås:

– Vi kan inte nog understryka hur viktig högskolan är för staden och näringslivet, den har rent av varit en av de mest avgörande faktorerna för vår positiva utveckling. Tack vare er fylls Borås av studentliv, forsknings- och innovationskraft, kreativitet och design. Från Borås Stad vill vi tacka er för ett gott och stimulerande samarbete och vi ser fram emot en händelserik och spännande framtid tillsammans. Stort grattis till era 40 år!

En glad och överraskad Björn Brorström tackade för presenten.

– Vi värdesätter mycket det goda samarbetet med staden och uppskattar den inspirerande målningen.

Konstnärerna The London Police, som vi känner från den första No Limit-festivalen 2014, har varit på plats i Borås under veckan och i hemlighet förberett en street art-målning. Målningen kommer att placeras i högskolans nyrenoverade restaurang, förhoppningsvis till glädje för studenter, personal och besökare.

Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2017-09-07 19.37

Ändrad av:

Dela sidan: [2017-09-07] Högskolan 40 år – Borås Stad överraskade med street art-målning

g q n C