Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Hon ser medinflytande som nyckel i äldreomsorgen

Artikeln publicerades: 2016-12-21 10.10

Ulrika Gustafsson tror att arbetsglädje kan skapa en bättre äldreomsorg. Chefen för den nya Vård- och äldreförvaltningen vill leda en verksamhet där både medarbetare och medborgare har inflytande.

Stadsbild från Borås centrum.

Just nu planerar Ulrika Gustafsson hur verksamheten ska läggas upp, till exempel hur frågor och beslut ska förmedlas till alla berörda. Det är också viktigt att se över hur politikerna ska informeras om verksamheten på bästa sätt för att de i sin tur ska ha bra underlag och kunna fatta kloka beslut.

– Vi inom förvaltningen ska ha en gemensam bild av vårt uppdrag och jag vill ha stor transparens och delaktighet.

Ulrika Gustafsson hade varit förvaltningschef för Stadsdelsförvaltningen Öster i Borås i drygt ett år när hon fick erbjudandet om att bli chef för den nya Vård- och äldreförvaltningen. Hon tvekade inte.

Hon hämtar själv kraft ur ett stort engagemang och en övertygelse om att det är möjligt att göra mer och bättre. Målet är att Borås ska få en blommande äldreomsorg, där både medborgare och medarbetare har inflytande.

– De flesta av oss kommer ju att åldras och jag vill att alla ska kunna se fram emot detta med glädje, säger Ulrika Gustafsson, som tycker det är viktigt med humor.

– Vi jobbar med tunga och tuffa frågor. Då är det bra om vi kan bjuda på oss själva och luta oss tillbaka och skratta tillsammans. Jag vill öka arbetsglädjen och delaktigheten hos medarbetarna och på så sätt få äldreomsorgen i Borås att blomma.

Ett första steg för att nå målet är att lyfta fram allt bra som redan finns i äldreomsorgen.

– Vi har massor av medarbetare som är riktiga vardagshjältar och det ska vi ta vara på. Att jobba med äldreomsorg är komplext, viktigt och jättehäftigt!

Text: Lena M Fredriksson

d

Fakta Ulrika Gustafsson

  • Ålder: 46 år
  • Bor: Mölnlycke
  • Fritid: titta på idrott av alla slag, umgås med familjen, gå ut med hunden
  • Drömmer om: en mer tillåtande värld
  • Tips: Ett tänkvärt ordspråk: ”Det är lättare att veta hur man ska gå om man vet vart man är på väg”.

Senast ändrad: 2017-12-27 10.28

Ändrad av:

Dela sidan: [2016-12-21] Hon ser medinflytande som nyckel i äldreomsorgen

g q n C