Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Hon vill verka för tidigt och snabbt stöd till utsatta

Artikeln publicerades: 2016-12-21 10.33

– Ju tidigare vi kommer in desto mindre blir ingreppet i människors liv. Det säger chefen för den nya Individ- och familjeomsorgsförvaltningen, Anna-Lena Sellergren.

Stadsbild från Borås centrum.

I den nya förvaltningen ska ett enhetligt arbetssätt råda, så att kommuninvånarna behandlas likvärdigt oavsett var de än bor.

– Vi ska också ha rutiner för samarbete med andra instanser så att vi så tidigt som möjligt kan fånga upp barn och föräldrar som behöver våra insatser. Ju tidigare vi kommer in desto mindre blir ingreppet i människors liv.

Hon tycker att socialt arbete måste gå tillbaka till sin kärna: Att möta människor och ge stöd till att förändra deras situation.

Anna-Lena Sellergren kommer närmast från uppdraget som chef för socialförvaltningen i Åstorp. Hon har alltid arbetat med människor, och ser socialtjänsten som sin plats i livet.

– Jag gillar att påverka och göra skillnad för både medarbetare och medborgare genom att driva utvecklingen med de medel som står till buds, säger hon.

– Det är en förmån att få bygga en förvaltning från början.

Och Borås är en stad som utvecklas och har en positiv anda. Det säger hon sig ha märkt både på jobbet och i kommunen som helhet.

Verksamheten beskriver hon som i ständig, långsam förändring.

– Jag tänker mig att verksamheten som en å som vindlar fram. Den ändras beroende på människorna vi arbetar med, lagar och direktiv, teknik och annat. Men vi kan också påverka den och göra skillnad!

Text: Lena M Fredriksson

d

Fakta Anna-Lena Sellergren

  • Ålder: 54 år
  • Bor: Varberg
  • Fritid: gympa, springa, cykla, läsa, resa, umgås med familj och vänner samt baka ”det är härligt att göra något som får ett snabbt, och gott, resultat, till skillnad från det långsiktiga sociala arbetet”.
  • Drömmer om: att jobba fram en större stabilitet inom socialtjänstens barn- och ungdomsvård.
  • Tips: att luta sig tillbaka ibland och koncentrera sig på att lyssna och känna in. Det är ofta bra i möten med nya människor och kulturer.

Senast ändrad: 2017-12-27 10.21

Ändrad av:

Dela sidan: [2016-12-21] Hon vill verka för tidigt och snabbt stöd till utsatta

g q n C