Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Idag kom beskedet – polisutbildning till Borås

Artikeln publicerades: 2018-06-18 15.30

Polismyndighetens bedömning – Högskolan i Borås är det lärosäte som har bäst förutsättningar att bedriva femte polisutbildning i Sverige.

–Vi är förstås mycket glada över att Polismyndigheten har valt vår högskola, säger Ulf Olsson (S), Kommunstyrelsens ordförande. Inom loppet av två veckor har vi fått två historiskt mycket viktiga beslut för Borås. Häromveckan kom beslutet om ny järnväg mellan Borås och Göteborg och nu kom besked om att Polismyndigheten har valt Borås som utbildningsort för landets femte polisutbildning.

Borås Stad har i samarbete med Högskolan i Borås och andra parter samarbetat för att få en polisutbildning till Borås. Högskolan har bland annat knutit Göteborgs Universitet och utbildningsinstitutet Rise till sig för att tillsammans med dem erbjuda en förstklassig polisutbildning. Borås Stad har sett över frågor som rör infrastruktur, körgårdsområden och studentbostäder för att kunna tillgodose behoven.

Även Kommunstyrelsens förste vice ordförande Annette Carlson (M), hälsar beskedet med tillfredsställelse:
–Det är väldigt roligt och mycket positivt för både högskolan och Borås att vi nu får en polisutbildning till staden. En polisutbildning i Västsverige kan möjliggöra att vi får fler som utbildar sig till poliser.

Så här säger Polismyndigheten i ett pressmeddelande:

–Vi har gjort bedömningen att Högskolan i Borås har bäst förutsättningar att bedriva polisutbildning enligt de krav som Polismyndigheten ställer, säger Anna Orhall, enhetschef vid HR-avdelningen och ansvarig för polisens kompetensutveckling.

Det är regeringen som fattar det formella beslutet om polisutbildningen, och enligt ett uttalande från justitieminister Morgan Johansson är det Borås som blir den femte orten som får polisutbildning. Högskolan i Borås är redo att starta i januari 2019 och kommer även erbjuda polisutbildning på distans.

Högskolan i Borås.

Senast ändrad: 2020-01-10 15.56

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-06-18] Idag kom beskedet – polisutbildning till Borås

g q n C