Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Internationella ungdomsprojekt i fokus när isländsk delegation besökte Borås

Artikeln publicerades:

Inspiration, tips och idéer till internationella ungdomsprojekt och utbyten – det stod på agendan när en isländsk delegation besökte Borås i veckan.

I veckan fick Borås Stad besök av en delegation med representanter från tre isländska kommuner och från Myndigheten för ungdoms och civilsamhällsfrågor i Sverige (MUCF).

Syftet med studiebesöket var att lära mer om hur Borås Stad arbetar med internationella volontärer och ungdomsutbyten samt att få inspiration till ett kommande pilotprojekt på Island.

– Det har varit inspirerande att besöka Borås. Deltagarna har fått nya idéer och perspektiv och det har varit givande att få prata med de europeiska volontärer som nu är i Borås, säger Óli Örn Atlason, programansvarig för Erasmus+ och europeiska solidaritetskåren på Island.

Borås Stad har lång erfarenhet av internationella ungdomsutbyten och volontärsprojekt. Ungdomsutbyten vänder sig till unga i åldrarna 13 till 30 år. De ger möjlighet att tillsammans med andra ungdomar genomföra projekt och utbyten i olika europeiska länder. Volontärsprojekt kan genomföras enskilt under en längre tidsperiod.

– Genom utbyten får vi visa upp Borås Stad och det arbete vi gör, samtidigt som vi kan få inspiration från kollegor i andra länder. Vi kommer hålla kontakt med våra isländska kollegor med förhoppning om gemensamma projekt framöver, säger Edina Begovic, internationell utvecklingsledare på Fritids- och folkhälsoförvaltningen i Borås Stad.

Delegationen från island

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-10-14] Internationella ungdomsprojekt i fokus när isländsk delegation besökte Borås

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol