Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Intresseanmälan för lån av surfplattor till seniorer öppnar 1 september

Artikeln publicerades:

Den 1 september är det återigen dags för en ny intresseanmälan för lån av surfplattor till seniorer. En satsning som Borås Stad gör för att motverka digitalt utanförskap samt bidra till att seniorer blir nyfikna, förväntansfulla och trygga i digital teknik.

Från den 1 september kl. 08.00 kan du som fyllt 75 år och är folkbokförd i Borås kommun anmäla ditt intresse för att få låna en surfplatta. Det finns ett begränsat antal surfplattor och utdelningen kommer att ske efter först till kvarn-principen. Lånetiden är tre år och därefter finns det möjlighet att köpa ut surfplattan till ett restvärde. Det kostar ingenting att låna surfplattan.

Intresseanmälan görs via telefonnummer 033-10 07 45 eller online via ett webbformulär under Självservice/Omsorg och stöd på Borås Stads hemsida.

Observera att det kan vara många som ringer när intresseanmälan öppnar. Du kan bli placerad i kö eller bli ombedd att försöka igen senare. Flertalet medarbetare finns redo att besvara samtalen och hjälpa till med intresseanmälan. Uppgifter som behövs är namn, personnummer, adress och telefonnummer.

Så här tycker några av de seniorer som varit med i satsningen

”Det är det bästa som hänt inom den nya tekniken, nu har livet blivit mer spännande”

”Det är väldigt många bra möjligheter, en ny värld öppnas”

”En fantastisk möjlighet för oss äldre”

Två personer som sitter och tittar på en ipad

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-08-25] Intresseanmälan för lån av surfplattor till seniorer öppnar 1 september

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol