Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Intresseanmälan för lån av surfplattor till seniorer öppnar 9 maj

Artikeln publicerades:

Den 9 maj öppnar intresseanmälan för lån av surfplattor till seniorer. Detta är en satsning som Borås stad gör för att motverka digitalt utanförskap och skapa trygghet med digital teknik.

Från den 9 maj kl. 08.00 kan du som fyller 75 i år eller är äldre och folkbokförd i Borås kommun anmäla ditt intresse för att få låna en surfplatta. Anmälan är öppen till och med den 11 maj kl. 17.00. Detta är det enda anmälningstillfället under 2023.

Så här anmäler du ditt intresse

Du kan anmäla ditt intresse genom att ringa telefonnummer 033-10 07 45. Telefontiderna är 08.00- 10.00. Det går även att anmäla sitt intresse genom att fylla i ett webbformulär under Självservice/Omsorg och stöd på Borås Stads webbsida.

Det finns ett begränsat antal surfplattor och urvalet kommer att ske genom lottning. Tänk på att det kan vara många som ringer när anmälan öppnar. Du kan bli placerad kö eller bli ombedd att försöka igen senare. För att anmäla ditt intresse behöver du uppge namn, personnummer, adress och telefonnummer.

Det kostar ingenting att låna en surfplatta. Lånetiden är tre år, därefter finns det möjlighet att köpa ut den till ett restvärde.

En uppskattad satsning

Så här tycker några av de seniorer som tidigare fått låna en surfplatta.

”Min självkänsla har växt och mycket har blivit så mycket lättare.”

”Känner mig mer delaktig i samhället.”

”Det är lättare att läsa tidning och böcker då man kan förstora texten. Man kan lätt få den information man behöver.”

”Tacksam att ha fått denna möjlighet och hjälp. Behöver inte ha några ensamma stunder längre för då tar jag till plattan och utforskar den ytterligare."

En äldre person med en surfplatta

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-05-02] Intresseanmälan för lån av surfplattor till seniorer öppnar 9 maj

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol