Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Jobba som röstmottagare under valet 2022

Artikeln publicerades:

Vill du göra en insats för demokratin och få en inblick i hur valsystemet fungerar? Valet till riksdag, kommun och landsting närmar sig. Nu söker vi dig som är intresserad av att arbeta som röstmottagare under valet 2022.

Valnämndens kansli inleder nu arbetet med rekrytering av röstmottagare till arbetet vid höstens val. Borås Stad söker sammanlagt 850 personer för att ta emot röster i kommunens alla vallokaler mellan tidig morgon tills rösterna är räknade på valdagens kväll samt under förtidsröstningsperioden.

Arbetsuppgifter och krav för tjänsten som röstmottagare

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att hålla god ordning i vallokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden, samt efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna.

Oavsett om du har arbetat som röstmottagare vid något av de tidigare valen eller är ny så är du välkommen att intresseanmäla dig. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som:

  • röstmottagare på valdagen den 11 september 2022
  • röstmottagare under förtidsröstningen 24 augusti-11 september

– Alla boråsare som känner sig manade är välkomna att söka uppdraget. De enda krav som ställs är att man ska vara över 18 år och inte ha något politiskt uppdrag den här mandatperioden samt kunna legitimera sig med Bank-id, säger Anna Enochsson, valledare på valkansliet.

Arbetet som röstmottagare kräver ett hjälpsamt och vänligt arbetssätt, en förmåga att vara serviceinriktad, samt höga krav på noggrannhet. Du ska medverka till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert. Du får ersättning för din insats.

Obligatorisk utbildning

Alla röstmottagare genomgår en obligatorisk utbildning, såväl nya röstmottagare som de som arbetat i tidigare val.

Information, ikon

Mer om intresseanmälan till det allmänna valet

Medarbetare på Valkansliet

Medarbetare på Borås Stads valkansli som bland annat håller i den obligatoriska utbildningen för röstmottagare.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-03-02] Jobba som röstmottagare under valet 2022

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol