Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Jonas var på finalen av Funkisfestivalen – nästa år blir Borås Stad officiell deltagare

Artikeln publicerades: 2018-05-09 10.26

Tidigare i våras var meloditävlingen ”Funkisfestivalen” på besök i Borås och höll en deltävling. Jonas Torstensson sjöng en rockig variant av Galenskaparnas ”Man ska ha husvagn” och vann biljetter för att se finalen i Stockholm. Nästa år blir Borås Stad officiell deltagare i Funkisfestivalen och då får vinnaren av deltävlingen ta plats scen i finalen.

Funkisfestivalen anordnas av föreningen Funkisglädje. Det är en meloditävling för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Tävlingen fungerar ungefär som Melodifestivalen med deltävlingar och sedan en stor final i Stockholm.

Borås Stad blir officiell deltagare

Borås Stad är ännu inte en officiell deltagare av Funkisfestivalen, så här tävlade man istället om två biljetter för att åka till Cirkus i Stockholm och se finalen. Men i april bestämde Kommunstyrelsen att Borås Stad ska bli officiell deltagare av Funkisfestivalen nästa år. Det innebär att Borås Stad kommer att arrangera en deltävling och att vinnaren får uppträda med sin låt i finalen i Stockholm.

En roll-up med texten "FunkisFestivalen"

Jonas vann resa till Stockholm

Jonas Torstensson älskar musik och har länge velat vara med i talangtävlingar. När han fick veta att det skulle vara en meloditävling i Borås kände han direkt att han ville vara med. På tävlingen fick han fart på publiken i Borås när han sjöng en rockig variant av Galenskaparnas ”Man ska ha husvagn” – och vann.

– Jag trodde aldrig att jag skulle vinna. Jag showade och fick publiken att jubla, jag antar att det var därför jag vann, berättar Jonas.

Mot slutet av april var det dags att åka till Stockholm. I priset ingick att få gå bakom kulisserna inför tävlingen, och gå en guidad tur tillsammans med de andra deltagarna som vunnit deltävlingar. De fick träffa artisterna som skulle tävla på kvällen och se green room, sminkavdelningen och genrepet.

Jonas tycker att det är bra att Borås Stad blir officiell deltagare nästa år, och han vill gärna vara med igen.

– Mitt mål är att vara med igen och komma till final, säger Jonas.

Jonas
Torstensson 

Fakta

Kommunstyrelsen beslutade 9 april att:

  • Samverka med Kulturnämnden att senast under maj månad sluta ett avtal kring Funkisfestivalen med föreningen Funkisglädje
  • Inleda ett samtal med Kulturnämnden om det övergripande ansvaret att genomföra en deltävling i funkisfestivalen 2019
  • Samverka med Kulturnämnden om ansvaret kring Funkisfestivalen med såväl övriga berörda nämnder som med andra icke-kommunala intressenter

d

Mer om

Senast ändrad: 2019-05-09 13.29

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-05-09] Jonas var på finalen av Funkisfestivalen – nästa år blir Borås Stad officiell deltagare

g q n C