Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kommunfullmäktiges möte – här hittar du besluten

Artikeln publicerades:

Torsdagen den 11 maj hade Kommunfullmäktige sammanträde. På mötet godkändes Borås Stads årsredovisning för 2022.

Borås Stads årsredovisning 2022

I årsredovisningen 2022 sammanfattar vi året som gick, främst ur ett ekonomiskt perspektiv. Här kan du läsa bland annat om verksamhetens utveckling, händelser av väsentlig betydelse, resultat och ekonomisk ställning, drift- och investeringsredovisning, nämndernas samt bolagens resultat och verksamhet.

Omsättningen för kommunen var under året 8,7 miljarder kronor och resultatet blev 401 miljoner kronor. 250 miljoner kronor av resultatet avsätts i Borås Stads resultatutjämningsreserv. Det är ett sätt att avsätta pengar för framtida behov, vilket är viktigt i tider av ekonomisk osäkerhet.

15 miljoner kronor av resultatet öronmärks för sommarlovskorten i kollektivtrafiken ska kunna delas ut till boråsungdomar till och med 2026.

I årsredovisningen kan du även läsa om olika delar som ingår i vårt arbete för ett hållbart Borås, däribland Socialt hållbart Borås, arbetet med jämställdhetsintegrering och vårt klimatarbete.

Se sammanträdet i efterhand och ta del av handlingar

Sammanträdet webbsändes och du kan se det i efterhand. På denna sida finns mötets alla ärenden och inom kort publiceras även protokollet med alla beslut här:

Kommunfullmäktige, sammanträde 2023-05-11 13.00

Fulllmäktigehuset
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-05-12] Kommunfullmäktiges möte – här hittar du besluten

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol