Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Kommunledningen på brandplatsen

Artikeln publicerades:

Medan Räddningstjänsten funderade på om deras insats vid branden i Knalleland kunde avslutas redan på fredagen, besökte kommunledningen brandplatsen för att skapa sig en bild av läget.

Utanför avspärrningarna runt de svårt brandskadade industrifastigheterna mötte Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S) insatsledarna Mats Hermansson och Pontus Studal från Räddningstjänsten. På plats var också kommunalråden Kerstin Hermansson (C) och Niklas Arvidsson (KD) tillsammans med kommunchefen Svante Stomberg.

– Man måste framförallt berömma Räddningstjänsten för deras fantastiska jobb, säger Ulf Olsson.

– Nu är det viktigt att vi i Borås Stad gör vad vi kan, inventerar kommunens lokaler och snabbt undersöker hur vi kan hjälpa de föreningar och näringsidkare som drabbats så svårt, säger Ulf Olsson.

– Det är en svår och tragisk händelse för dem som haft verksamhet i de här lokalerna. Samtidigt tycker jag att vi kan se att vårt samhälles resurser och beredskap fungerar i en sådan här stund, säger kommunchefen Svante Stomberg.

Under fredagseftermiddagen arbetade Räddningstjänsten fortsatt med efterarbetet. Norrby Långgata är sedan lunchtid på fredagen öppen i båda riktningarna. Evedalsgatan är fortsatt helt avstängd.

Niklas Arvidsson (KD), Kerstin Hermansson (C), Ulf Olsson (S), insatsledarna Mats Hermansson och Pontus Studal från Räddningstjänsten, Svante Stomberg.
Svante Stomberg blickar ut över brandplatsen. 
Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-03-01] Kommunledningen på brandplatsen

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol