Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kommunstyrelsens möte – här hittar du besluten

Artikeln publicerades:

På måndagen har Kommunstyrelsen haft sammanträde. På mötet diskuterades bland annat köp av mark för att bygga ut Tummarpskolan och Borås Stads kommande miljöprogram.

Köp av mark för att kunna bygga ut Tummarpskolan

Tummarpskolan i Dalsjöfors ska byggas om till en 4-parallellig F-6 skola och behöver därför större plats för skolgård. I anslutning till skolan ligger en privatägd fastighet i hörnet vid Häglaredsvägen/Boråsvägen. Fastighetens läge möjliggör för kommunen att planera och få till en bättre utemiljö och skolgård för eleverna. Kommunstyrelsen beslutade att kommunen köper fastigheten Tummarp 1:37 för 2 950 000 kronor.

Miljöprogram för Borås Stad

En annan fråga som diskuterades var Borås Stads miljöprogram - ett nytt strategiskt dokument som innefattar stora delar av stadens miljöarbete. Miljöprogrammet ska hålla ihop strategiska dokument inom miljöområdet exempelvis energi- och klimatstrategin, avfallsplan och VA-plan. Kommunstyrelsen föreslår Kommunfullmäktige att anta miljöprogrammet.

Se sammanträdet i efterhand och ta del av handlingar

Sammanträdet webbsänds och du kan se det i efterhand. På denna sida finns mötets alla ärenden och inom kort publiceras även protokollet med alla beslut här:

Kommunstyrelsens möte 3 april 2023

Vy över stadshuskvaretert.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-04-04] Kommunstyrelsens möte – här hittar du besluten

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol