Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Konferens med brottsförebyggande arbete i fokus

Artikeln publicerades:

Den 1 juli 2023 förväntas lagen om kommuners ansvar för brottsförebyggande arbete träda i kraft. I dag startar konferensen ”Råd för framtiden” på Borås Kongress där den nya lagen är i fokus.

”Råd för framtiden” är Brottsförebyggande rådets (Brå:s) nationella konferens om lokalt brottsförebyggande arbete. Årets konferens arrangeras i samarbete med Borås Stad den 29–30 mars.

Konferensen innehåller föreläsningar och workshops med utgångspunkt i hur brottsförebyggare ska kunna möta de nya lagkraven och bedriva ett effektivt brottsförebyggande arbete i samverkan.

– Det brottsförebyggande arbetet har länge varit viktigt för Borås Stad, och det får nu ännu mer prioritet i och med den nya lagen. Det kommer bli spännande att på hemmaplan få ta del av viktig kunskap som kan hjälpa oss att minska brotten och öka tryggheten lokalt. Vi ser även fram emot att få dela våra egna utmaningar och lösningar med andra kommuner, säger Alma Rejler utvecklingsledare på Fritids- och folkhälsoförvaltningen, Borås Stad.

Välkomstmottagning, stadsvandring och föreläsningar

Den 28 mars var det välkomstmottagning på Textile Fashion Center. Den 29 mars erbjuder också Borås Stad ett separat förmiddagsprogram i samarbete med Högskolan i Borås. På förmiddagsprogrammet får deltagarna följa med på en stadsvandring med särskilt fokus på trygghetsfrågor eller lyssna till två föreläsningar, där en handlar om hur Borås samverkar för att få en tryggare stad.

När konferensen startar inledningstalar Ylva Lengberg (S), kommunalråd i Borås Stad, tillsammans med Brottsförebyggande rådets generaldirektör Mattias Larsson. Pär-Olof Höög (S), ordförande i kommunfullmäktige, håller inledningstal på välkomstmottagningen. På förmiddagsprogrammet den 29 mars inledningstalar Håkan Eriksson (C), ordförande i Fritids- och folkhälsonämnden.

– Vi är glada att Borås får stå som värd för Brottsförebyggande rådets årliga konferens och att vi får vara ort för den nya lagens avstamp. Borås Stads fina brottförebyggande arbete och Borås möjligheter för kongresser i denna storlek ligger till grund att Brå väljer Borås som ort vilket vi är väldigt stolta över, säger Anna Lilja på Borås TME.

Råd för framtiden
Information, ikon

Mer om Borås Stads brottsförebyggande arbete

Borås Stad arbetar brottsförebyggande bland annat genom olika former av samverkan med polis, civilsamhälle och näringsliv. En viktig del i kommunens brottsförebyggande arbete är även att kartlägga invånarnas brottsutsatthet och upplevelser av otrygghet. Sedan 1999 har vi återkommande genomfört så kallade trygghetsmätningar i Borås.

Borås Stads brottsförebyggande arbete

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-03-29] Konferens med brottsförebyggande arbete i fokus

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol