Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Kultur flyttar ut på Hässleholmen i sommar

Artikeln publicerades: 2018-06-18 08.00

När sommaren kommer flyttar kulturen ut på gator, torg och parker i staden. På Hässleholmen kan du som är över 15 år delta i workshops med några av landets mest inspirerande kulturutövare, och själv påverka programmet med egna uppträdanden och idéer.

Aurelia Dey

Aurelia Dey - först ut när kulturen flyttar ut på gatorna på Hässleholmen den 18-19 juni.

Första workshopen är den 18-19 juni med Aurelia Dey och utgår från dancehall, en musikstil som härstammar från Jamaica. Tanken är att hitta sitt eget uttryck och styrka med dans, röst och sång. Workshopen avslutas med ett scenframträdande av Aurelia och öppen scen.

Sammanlagt kommer det att vara fyra tillfällen med olika teman inom urban kultur. Den 2-6 juni finns det möjlighet att under ledning av skickliga målare skapa en muralmålning om Hässleholmen. Muralmålning kommer att skapas på Distansgatan, där alla från 10 år är välkomna att delta.

– Men det är bara en del av satsningen. Vi kommer också att ha workshops med DJ:ing och spoken word under sommaren, säger Emma Gerdien, kultursekreterare unga.

På webbsidan boras.se/gatukultur finns hela programmet.

Arrangemanget presenteras i samarbete med AB Bostäder, Fritidsgården på Hässleholmen, Hyresgästföreningen Hässleholmen samt ABF Sjuhärad och deras hiphopverksamhet Urban Views. Platserna för workshopen är Kvartersstugan/Hässleparken och Distansgatan 1 för muralmålningen.

Eka Scratch

Eka Scratch besöker Hässleholmen för en DJ-workshop den 26-27 juni.

Senast ändrad: 2020-01-10 15.55

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-06-18] Kultur flyttar ut på Hässleholmen i sommar

g q n C