Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Magnus Palm ny förvaltningschef

Artikeln publicerades:

Ny förvaltningschef för Tekniska förvaltningen är Magnus Palm. Han kommer närmast från en tjänst i Marks kommun, som chef för Teknik- och serviceförvaltningen.

– Jag tänkte att det kunde vara en intressant utmaning att jobba för en större organisation i en större stad, säger Magnus Palm.

– Dessutom hade jag jobbat i Marks kommun sju år och kände att det kanske var dags att testa på något nytt. Men det var inget helt lätt beslut för jag trivdes bra.

Magnus Palm är uppvuxen i Trollhättan men bor sedan många år i Bollebygd. Han har också bott i Göteborg ett antal år och något år utomlands. Familjen består av hustrun och två vuxna, sedan länge utflugna barn.

Är du pendlare nu då?

– Ja, och det fungerar bättre både med bil och kollektivtrafik till Borås än till Mark, dit det skulle tagit mig ett par timmar att åka kollektivt. Jag har till och med cyklat till Borås några dagar. Det tog en timma och tio minuter.

Magnus Palm har ägnat sig en del åt multisport, där mountainbike och paddling ingår.

– Jag springer nog mer än jag cyklar, och paddlar kanot mer än jag cyklar. Jag gillar att röra på mig.

Vad är du för sorts chef?

– Jag skulle säga att jag är en engagerad och positiv chef, och ganska bra på att lyssna innan jag fattar beslut. Jag är intresserad helt enkelt, av verksamhet och hur folk agerar och hanterar sina verksamheter. Jag har varit ute mycket och träffat personal, som ju är ganska utspridd. Jag försöker rikta mig utåt mot invånare och fastighetsägare, och mot politiken förstås, och de övriga förvaltningarna.

Har något överraskat dig så här långt?

– Ja, jag hade nog trott att det skulle vara mer anonymt här i Borås. I Mark, som ju är mindre än Borås är det en ganska familjär stämning. Jag har upptäckt att det inte alls är anonymt, folk känner varandra här, och man känner en vilja till samverkan.

Vad tänker du om Tekniska förvaltningen?

– Det är en välskött organisation med en väldig kompetens. En bra mix av folk som jobbat länge och kan väldigt mycket och personal som kommit in senare. Trevliga, hjälpsamma människor.

Magnus Palm.
Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-09-03] Magnus Palm ny förvaltningschef

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol