Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Mat i fokus under Krisberedskapsveckan 2022

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Den 26 september - 2 oktober är det den nationella Krisberedskapsveckan. Det är en kampanj som vill få Sveriges invånare att fundera över hur de löser sitt behov av vatten, mat, värme och information om samhället drabbas av en kris.

Krisberedskapsveckan är en årlig kampanj som ska öka människors motståndskraft inför kriser och krig. Den leds av Myndigheten för samällsskydd och beredskap (MSB) och genomförs i hela landet. Årets tema är mat.

Om samhället drabbas av en långvarig störning som gör att du inte får vatten i kranen, kan använda din elspis eller handla mat i affären måste du själv ha en grundläggande beredskap. Du måste även kunna kommunicera med andra och få information från media och myndigheter.

Ett vattenreningsfilter, ett spritkök och en vevradio hör till det som alla bör ha hemma. Använd veckan som en årlig påminnelse för att se över din beredskap. Skaffa den där vevradion, vattendunkarna eller prata hemberedskap med grannarna.

På msb.se finns många bra tips för hur du kan förbereda dig, samt vilken slags mat som är bra att ha hemma, hur den kan tillagas och hur du bäst förvarar den.

msb.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En krislåda

Foto: Thomas Henrikson, MSB

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-09-26] Mat i fokus under Krisberedskapsveckan 2022

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol