Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Miljoner till yrkesutbildningar i Boråsregionen

Artikeln publicerades: 2018-01-26 16.39

Boråsregionernas vuxenutbildningar får 42 miljoner kronor i statliga anslag för att kunna erbjuda eftertraktade yrkesutbildningarna i Sjuhärad. – Det här gör det möjligt för oss att erbjuda de utbildningar som näringslivet i vår region efterfrågar, säger Anita Lomås, rektor på Vuxenutbildningen.

Skolverket har beviljat Vuxenutbildningen i Borås Stad 42 miljoner kronor i statsbidrag. Det är en ökning från 22 miljoner kronor förra året. Pengarna är avsedda att stärka de gymnasiala yrkesutbildningarna inom Boråsregionens vuxenutbildning, BRvux.

– Det här gör det möjligt för oss att erbjuda de utbildningar som näringslivet i vår region efterfrågar, säger Anita Lomås.

Satsningen från Skolverket är välkommen. Både det privata näringslivet och den offentliga sektorn har idag svårt att rekrytera personal med rätt kompetens, inte minst på gymnasial nivå, vilket hämmar tillväxten. Flera av de nödvändiga utbildningarna är dessutom kostnadskrävande varför höjningen är extra välkommen. Det gäller inte minst utbildningar inom energi-, fordon- och byggsektorn.

Satsningen på yrkesutbildningar är extra viktig eftersom många ungdomar valt bort de praktiska programmen på gymnasiet till förmån för de teoretiska. Det har skapat en kompetensbrist inom många yrken. Ändå är det många gånger lättare att få jobb efter en yrkesutbildning.

– Vi hoppas att fler nu hittar tillbaka till yrkesutbildningarna och de fantastiska jobb man kan få efter en av dessa utbildningar, säger Anita Lomås.

Flygbild över Borås

d

Mer om

Senast ändrad: 2018-05-18 16.14

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-01-26] Miljoner till yrkesutbildningar i Boråsregionen

g q n C