Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Mötesplats Sjöbo – för alla åldrar

Artikeln publicerades: 2018-03-01 15.45

Mötesplats Blombacka gör gemensam sak med Mötesplats Sjöbo (före detta Framtid Sjöbo) och blir en mötesplats för alla åldrar centralt på Sjöbo torg.

Mötesplatserna för seniorer drivs av Vård- och äldreförvaltningen och stadens övriga mötesplatser, Sjöbo, Hulta, Hässleholmen, Kristineberg och Norrbyhuset, drivs av Fritids- och folkhälsoförvaltningen. Nu siktar förvaltningarna på att skapa några mötesplatser som sträcker sig över alla åldrar, från barnfamiljer till seniorer. Först ut är Mötesplats Sjöbo som slås ihop i dag, den 1 mars.

– Vi hoppas att vi kan locka nya besökare när vi flyttar till Sjöbo torg, att vi helt enkelt blir mer tillgängliga för alla seniorer som bor på Sjöbo, säger Linda Svensson Perlstedt, enhetschef för mötesplatserna för seniorer.

Samtidigt som mötesplatsen för seniorer flyttar in i lokalerna på Sjöbo torg blir det lite av en nystart för Mötesplats Sjöbo. Man hoppas på att locka både familjer och medelålders till mötesplatsen, så att det kan skapas en generationsöverskridande verksamhet.

Vård- och äldreförvaltningens mötesplatser för seniorer är till för att besökarna ska få social samvaro, upplevelser, stimulerande aktiviteter och förhoppningsvis nya vänner. Fritids- och folkhälsoförvaltningens mötesplatser ska främja att människor i olika åldrar och med olika bakgrund möts och erbjuda besökarna ett socialt sammanhang. Dessa mötesplatser ska också erbjuda viss medborgarservice genom att svara på vanliga frågor eller lotsa besökarna vidare inom Borås Stad.

Flygbild över Borås

Senast ändrad: 2018-05-18 16.24

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-03-01] Mötesplats Sjöbo – för alla åldrar

g q n C