Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Mötet mellan eleven och läraren viktigast för ny skolchef

Artikeln publicerades: 2016-12-21 10.20

Pär Arvidsson Fäldt är ny chef för Grundskoleförvaltningen. Han tycker att så mycket som möjligt av resurserna ska gå så långt ut som möjligt i organisationen, där de gör bäst nytta för eleverna.

Stadsbild från Borås centrum.

Pär Arvidsson Fäldt har en klar tanke om hur skolan i Borås ska bli bra. Det handlar om att lyfta fram den inneboende kapacitet som alla som arbetar i organisationen har, att lyssna och ta vara på allas kompetens. Och han säger att han inte är rädd att tänka nytt och annorlunda.

– Vi ska gemensamt formulera vart vi vill nå med eleverna och hur vi ska ta oss dit. Mötet mellan eleven och läraren är det viktigaste, att se till att förutsättningarna blir de allra bästa. Jag vill att så mycket som möjligt av resurserna ska hamna så långt ut som möjligt i organisationen, så att det gör nytta för eleverna.

Just nu håller han på att besöka alla grundskolor i kommunen för att tillbringa några timmar med varje rektor och skapa sig en bild av läget.

– Skolan i Borås fungerar bra och har en hyfsat stabil organisation, som vi kan vara stolta över. Nu ska vi skapa systematik och se till att lärarnas arbetsvillkor blir bra. Vi behöver också planera för att lösa en del trångboddhet i god tid.

Pär Arvidsson Fäldt har bland annat varit gymnasiechef på både Bäckängs- och Viskastrandsgymnasiet, men han har också arbetat med skolutveckling och inspektion på Skolverket och som rektor inom EU:s Europaskola i Bryssel.

Hans första lärarjobb var på fordonsprogrammet på Viskastrandsgymnasiet i Borås.

– Jag var nog inte så bra som lärare där, men har lärt mig mycket sedan dess. Till exempel att fokusera på relationer och inte vara så omständlig utan mera gå rakt på sak.

Text: Lena M Fredriksson

d

Fakta Pär Arvidsson Fäldt

  • Ålder: 45 år
  • Bor: Borås
  • Fritid: umgås med vänner, läsa skönlitteratur, träna lite och spela musik.
  • Drömmer om: Drömmer inte, utan lever nu och är nöjd med det.
  • Tips: Ett matlagningstips som passar även som livsråd: konstra inte till saker och ting, utan använd enkla och bra ingredienser.

Senast ändrad: 2016-12-27 09.23

Ändrad av:

Dela sidan: [2016-12-21] Mötet mellan eleven och läraren viktigast för ny skolchef

g q n C