Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Nödvattenövning i Dalsjöfors

Artikeln publicerades: 2017-05-03 11.52

Vad händer om det plötsligt inte finns något vatten i våra kranar? Den 3 maj övar Borås Energi och Miljö tillsammans med Borås Stad på att lösa en sådan situation. Scenariot är att hela Dalsjöfors är utan vatten.

Medelsvensson gör av med cirka 160 liter per dygn. De flesta vet hur viktigt vattnet är för vår överlevnad. I Sverige kommer vattnet per automatik ur kranen, eller? Vad händer om det inte skulle göra det helt plötsligt?

Vi behöver vara väl förberedda om och när krisen uppstår, därför väljer vi att öva inför ett skarpt läge. Och vi gör det tillsammans! Borås Energi och Miljö, Borås Stad, VAKA (Nationell Vattenkatastrofgrupp enhet inom Livsmedelsverket), Försvarsmakten och FRG (Frivilliga Resursgruppen), genomför tillsammans genomföra en krisövning den 3 maj. Scenariot för övningen är att vi på grund av ett tekniskt fel i vattenverket inte kan leverera något vatten till de hushåll, företag eller inrättningar som är anslutna till det. För att göra övningen så realistisk som möjligt kommer vi att fylla vattentankar och köra ut dem till Dalsjöfors där vi placerar ut dem. För att förtydliga för allmänheten att det rör sig om en övning märker vi upp tankar med ”Krisövning pågår”-skyltar.

Nödvattentank

Nödvattentank levererad till Dalsjöfors under krisövning

Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2017-05-03 11.52

Ändrad av:

Dela sidan: [2017-05-03] Nödvattenövning i Dalsjöfors

g q n C