Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

November får extra fokus på mänskliga rättigheter

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Den 10 november markerar starten för Borås Stads rättighetsmånad "Din rätt att… ”. Det blir en månad då vi sätter extra fokus på alla människors lika värde och mänskliga rättigheter.

Mycket av den kommunala verksamheten utgår från de mänskliga rättigheterna. Det gäller bland annat uppdrag om integration, folkhälsa, tillgänglighet och barns rättigheter, men också inom mer sektorsanknutna uppdrag som till exempel samhällsplanering, kulturmiljö, landsbygdsutveckling och krisberedskap.

Borås Stad ska vara ett föredöme när det gäller skyddet av de mänskliga rättigheterna och motverka diskriminering och rasism.

Din rätt att

Under november och december sätter vi lite extra fokus på frågorna när Borås stads första Rättighetsmånad startar den 10 november. Månaden avslutas på den internationella dagen för mänskliga rättigheter den 10 december. Under hela månaden arrangeras flera typer av aktiviteter för invånare, politiker och anställda i Borås Stad, alla med fokus på mänskliga rättigheter.

Förutom internationella dagen för mänskliga rättigheter inkluderar månaden:

  • Barnrättsveckan
  • Internationella mansdagen
  • En vecka fri från våld
  • Orange Day
  • Internationella dagen för personer med funktionsnedsättning

Anmäl dig till avslutningskonferensen

Månaden avslutas sedan med en heldagskonferens på temat mänskliga rättigheter den 10 december. Under dagen bjuds det på föreläsningar om resultat och goda exempel på arbetet med mänskliga rättigheter på lokal, regional och nationell nivå. Avslutningsvis delas också Borås Stads första rättighetspris ut. och anmälan är nu öppen.

Konferensen är helt digital, kostnadsfri och öppen för alla.

illustration av tre barn

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-10-11] November får extra fokus på mänskliga rättigheter

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol