Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Högtalare

Nu är den nya Hallbergsbron invigd

Artikeln publicerades:

Under lördagen firades Borås 403e födelsedag i Stadsparken och som en del av kalaset invigdes den nya Hallbergsbron. Som första färdiga delprojekt är bron ett smakprov på vad Viskans park-projektet strävar efter att uppnå i sin helhet.

”Här inviger vi en bro som sätter människor och miljö i centrum, istället för buller och betong.”. Med de orden förklarade Kommunfullmäktiges ordförande Per-Olof Höög den nya Hallbergsbron officiellt invigd. Samtidigt lyckades han ringa in en central del i stadsutvecklingsprocessen; Det gäller att vara lyhörd och anpassningsbar inför hur stadens behov förändras över tid.

Ett rött band klipps av kommunfullmäktiges ordförande under invigningen

Per-Olof Höög, kommunfullmäktiges ordförande, klipper invigningsbandet. Foto: Catarina Natefelth

Viskans park-projektet försöker möta framtidens behov när de olika delprojekten planeras och genomförs. Den nya Hallbergsbron har inte varit något undantag. Som en del av Stadsparken ingår bron i mittpunkten som knyter samman Borås norra och södra delar. Platsen är tänkt att vara en hållbar mötesplats som är till för alla och som skapar balans mellan stad, vatten och natur.

Utöver Per-Olof Höögs invigningstal bjöds det på samtal mellan Stadsarkitekt Richard Mattson, Stadsträdgårdsmästare Anton Spets och Projektledare Anna Hedendahl. Victor Fridén deltog också som representant för Sparbanken, vars stiftelse varit med och finansierat stora delar av projektet.

Därefter blev det mingel tillsammans med boråsarna och det bjöds på kaffe, bubbel och festis. Navet Science Center var på plats och skapade stora såpbubblor tillsammans med publikens yngre deltagare och visade även hur man kan hjälpa den biologiska mångfalden genom att bygga egna insektshotell på ett enkelt och roligt sätt. Som en del i firandet delades det också ut ett begränsat antal gröna giveaways i form av ett ”samlarträd”. Träden gavs till de som kom med förslag på vad de vill se mer av i Viskans park. Gåvan kom även med en uppmaning om att hålla utkik efter nästa ”samlarträd” i samband med framtida Viskans park-event.

Vill du veta mer om idéerna bakom Viskans park-projektet? Flera drivande värderingar och målbilder finns med i Stadsbyggnadsprogrammet, ett dokument som är tänkt att fungera som en vägvisare genom hela projektet. Läs också om andra delprojekt som är på gång och hur idén till Viskans park föddes.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-07-02] Nu är den nya Hallbergsbron invigd

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol