Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nationella restriktioner och skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19

Nu är det dags att söka kulturstipendium

Artikeln publicerades:

Har du siktet inställt på ett kulturstipendium eller kanske en kulturbelöning? I så fall har du en månad på dig att formulera en ansökan. I år sker utdelningen den 10 juni och ansökningarna ska vara inlämnade senast den 24 februari.

Kulturnämnden i Borås Stad delar varje år ut kulturstipendier och kulturbelöningar. Syftet är att göra det möjligt att studera och vidareutbilda sig inom olika konstnärliga och vetenskapliga områden, och att belöna konstnärliga och kulturella gärningar.

Stipendierna kan sökas för vidareutbildning och fria studier inom litteratur, konst, design, film, musk/sång och scenkonst. För att kunna söka ska du vara eller ha varit bosatt i Borås Stad och dessutom ha haft en betydande del av din kulturella verksamhet förlagd till Borås.

Den som vill kan även föreslå någon annan för en kulturbelöning.

boras.se/kulturlänk till annan webbplats finns mer information om vad som gäller för att söka och där kan du också ladda ner formuläret. Du kan även ringa på 033- 35 70 42.

Ansökan ska vara inlämnad senast den 24 februari 2019. För sent inkomna ansökningar beaktas inte.

2019 års kulturstipendium samt kulturbelöning kommer att delas ut måndagen den 10 juni i samband med Kulturnämndens sammanträde.

Hand som skriver på en laptop.

Nu börjar det bli dags att söka årets kulturstipendium och kulturbelöning.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-01-23] Nu är det dags att söka kulturstipendium

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol