Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Nu är det dags för skolval

Artikeln publicerades:

I veckan landar information om skolvalet i brevlådorna hos de vårdnadshavare som har barn som ska välja skola inför läsåret 2021/2022.

Skolvalet görs i vår e-tjänst senast den 7 december.

Skolvalet gäller:

  • alla barn som ska börja förskoleklass
  • elever i årskurs 3 på Kerstinsgårdskolan och Tummarpskolan (skolor med årskurs F-3)
  • alla elever i årskurs 6 på Borås kommunala skolor

Nyheter inför läsåret 2021/2022

Från hösten 2021 erbjuder vi undervisning för elever med hörselnedsättning eller cohleaimplantat (CI) som ska börja i förskoleklass eller i årskurs 7.

På Björkhöjdskolan har vi undervisat hörselintegrerade elever sedan 2018, då vi startade i liten skala. Vi har ett nära samarbete och utbyte med Hörselteam Borås på Södra Älvsborgs sjukhus.

Vår hörselprofil är byggd på inkludering och innebär att elever med hörselnedsättning eller CI går tillsammans med normalhörande elever samtidigt som de träffar andra elever med hörselnedsättning eller CI. Vi har rätt kompetens med pedagoger och personal som har kunskap om hörselnedsättningar och färdighet i teckenspråk eller tecken. Klassrummen är anpassade för att skapa en bra tal- och hörselmiljö.

Om undervisningen och hur du söker plats på hörselprofilen

Ny skola öppnar i centrum

De unga i Borås blir fler. Därför öppnar vi Björkhöjdskolan 7-9 som tar emot sin första årskull med 7:or hösten 2021. Vi är glada över att Fanny Olausson blir enhetens rektor. Fanny är en erfaren rektor med höga resultat när det gäller elevernas kunskaper, trivsel och trygghet.

Om Björkhöjdskolan 7-9
Kunskap, samarbete och omvärldskontakter är viktigt inför framtiden. Vi vill att eleverna ska nå så långt de kan och utmanas på sin nivå. Eleverna läser alla ämnen enligt läroplanen, men vi satsar extra på samarbetsförmåga samt kontakter med högskola och näringsliv. Allt för att ge eleverna en utmärkt bas för att studera vidare på gymnasiet. Våra klassrum är nyrenoverade och salarna för NO, hemkunskap, slöjd, musik och bild har dessutom ny utrustning. Idrottshallen är stor och skolmaten lagas på skolan. Björkhöjdskolan 7-9 ligger centralt med naturen runt hörnet på Klinikvägen 48 i Borås.

Vill du veta mer om Björkhöjdskolan 7-9 är du välkommen att kontakta rektor Fanny Olausson.

Björkhöjdskolans webbinformation

En blå bild med olika skolikoner på. 
Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-11-17] Nu är det dags för skolval

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol