Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nu är det enklare att söka pengar för att göra skillnad

Artikeln publicerades:

Att utveckla en plats med ett utegym, att arrangera en konstutställning eller en idrottstävling, eller kanske restaurera en betesmark för biologisk mångfald. Det finns pengar för dig som boråsare att söka hos Borås Stad för att vara med och göra skillnad. Nu har vi samlat bidragen på en sida för att göra det enklare att upptäcka de möjligheter som finns.

Ytterst handlar förändringen om att stärka den lokala demokratin.

– Vi vill stärka invånarnas inflytande över sin egen närmiljö. Därför gör vi det enklare för dig som boråsare att hitta de bidrag som finns för särskilda ändamål, säger Monica Lindqvist, ansvarig processledare.

På boras.se finns nu en samlingssida för alla bidrag. Det gör utbudet av bidrag att söka mer tillgängligt och överskådligt. För göra det enklare att förstå vilka bidrag du kan söka och hur du gör har texterna förtydligats.

Bidrag − ansök om pengar

– Borås Stad beviljar varje år flera olika bidrag för att du som är privatperson, eller representerar en förening eller ett företag, ska kunna genomföra särskilda aktiviteter eller utveckla din verksamhet.

Det kan handla om allt från att utveckla vägar eller en fysisk plats till att genomföra särskilda kultursatsningar, idrottsevenemang eller bevara naturvärden. Det kan till exempel vara att restaurera betesmarker eller att anlägga blomsterängar eller våtmarker.

Arbetet är en av aktiviteterna i det övergripande arbetet Socialt hållbart Borås.

Ett foto av en morot med en ikon av en glödlampa
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-06-07] Nu är det enklare att söka pengar för att göra skillnad

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol