Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Nu är nya boras.se här!

Artikeln publicerades: 2016-12-22 12.00

I dag sjösätts Borås Stads nya, omgjorda webbplats – serviceinriktad, lätt och rolig att hantera. Och med dig som besökare i fokus.

Den nya webbplatsen gör det lättare för dig som besökare att hitta det du söker, så att du kan utföra ditt ärende enkelt och smidigt, även i mobila enheter.

– Målet har varit att skapa en modern, serviceinriktad och lättnavigerad webbplats, som förstås anpassar sig till mobilen, surfplattan eller datorn. Vi sätter besökarens behov av att utföra tjänster i fokus, och det har krävt att vi förändrat strukturen och förenklat innehållet. Jag hoppas och tror att vi lyckats, säger Marie Ingvarsson, kommunikationschef i Borås Stad.

Nytt på webbplatsen

Nya boras.se har en ny färgskala och nya ingångar. De nya ingångarna är till exempel Utbildning och förskola, Bo, bygga och miljö, Arbete och Kommun och politik.

Grundskolor och gymnasier kommer att ha sitt eget uttryck, en grund som de sedan kan bygga vidare på, med till exempel en blogg eller ett nyhetsflöde. En annan nyhet är en särskild ingång för Företagare.

Den nya webben innehåller också ett sammanhållet kalendarium och ett block med aktuella nyheter.

– Vi vill att boras.se ska signalera att Borås är en stad där det händer grejer, en stad på väg framåt, säger webbstrategen Elin Ahlgren.

Alla byggstenar i nya boras.se kommer inte att vara på plats från dag ett. Men det jobbas för fullt med att få allt på plats så snart möjligt.

Ingångssidan Uppleva och göra

d

Fakta om boras.se

  • Ambition: En serviceinriktad och lättnavigerad webbsida utan mer text än besökaren behöver.
  • Kostnad: Inköp av konsulttjänster för design och viss programmering har kostat cirka 180 000 kronor, i övrigt är nya boras.se resultatet av ett internt utvecklingsarbete.
  • Besökare: Varje vardag besöks Borås Stads hemsida i runda tal 10 000 gånger, eller 50 000 gånger på en vecka.
  • Mer på Om webbplatsen

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2018-05-18 14.24

Ändrad av:

Dela sidan: [2016-12-22] Nu är nya boras.se här!

g q n C