Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nationella restriktioner och skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19

Nu drar vi igång arbetet inför EU-valet

Artikeln publicerades:

Om sex veckor går vi till val igen. Den här gången handlar det om vilka som ska representera Sverige i Europaparlamentet. Här i Borås är arbetet inför valet redan i full gång.

1 april började Jonathan Röhss och Emilia Lindberg jobba som valinformatörer i Borås Stad. Deras uppgift är att skapa en starkare förankring och en närmare kontakt med medborgarna inför valet. Jonathan och Emilia är till exempel ute på mötesplatser och aktivitetsdagar runt om i kommunen för att informera och svara på frågor om EU.

Vad var det som lockade er att ta det här uppdraget?

- Det var möjligheten att få komma ut och prata med människor om valet och demokratiska frågor, att få vara med och utveckla demokratin, säger Emilia.

- Jag har länge velat jobba med val och skulle vilja jobba som valobservatör i framtidem, säger Jonathan. Den demokratiska aspekten lockar mig.

Se filmen

För den som vill veta mer om hur EU påverkar oss som boråsare har vi även tagit fram en film som vi hoppas ska göra sambandet mellan det lokala och det Europaövergripande mer tydligt. Filmen hittar du här nedanför.

Testa dina kunskaper

Vill du istället testa vad du redan vet om EU och Europaparlamentet kan du göra det med hjälp av vårt quiz. Det kommer att komma nya quiz successivt under tiden fram till valet så du får flera nya chanser att testa dina kunskaper.

Vi ses i vallokalerna den 26 maj!

Borås nya valinformatörer Jonathan Röhss och Emilia Lindberg.

Borås Stads valinformatörer Jonathan Röhss och Emilia Lindberg har nu dragit igång sitt arbete inför EU-valet.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-04-11] Nu drar vi igång arbetet inför EU-valet

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol