Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nu får pappor möjlighet att besöka Öppna förskolan Norrby på lördagar

Artikeln publicerades:

Det började som ett önskemål och initiativ från pappor på Norrby, nu har det blivit verklighet. Under sex lördagar, med start den 23 april, kommer öppna förskolan Norrby hålla öppet på lördagar för just pappor.

På pappa-öppet får pappor som har barn i ålder 0-skolstart möjlighet träffa andra pappor och barn, knyta nya kontakter och möjlighet att byta erfarenheter och kunskaper med varandra.

– Det var genom samtalsgrupper och medskapande dialoger på Norrby som det här behovet framkom, säger Vasso Siameti, verksamhetsutvecklare på Förskoleförvaltningen.

Pilotprojekt under våren

Familjecentralens och öppna förskolans uppdrag är bland annat att stärka det sociala nätverket runt familjen, vara tillgänglig, ge stöd, och arbeta utifrån familjernas behov. Förskoleförvaltningen har därför beslutat att omhänderta önskemålet. Under våren kommer pappa-öppet på lördagar bedrivas som ett pilotprojekt, där öppna förskolan tillsammans med projektet för språkutveckling på Norrby ansvarar för verksamheten. Detta går också helt i linje med det arbete som pågår inom ramen för Socialt Hållbart Borås.

– Lördagsöppet är helt och hållet ett önskemål från de personer som bor på Norrby och inget som vi själva kommit på att vi vill testa. Vi anpassar oss efter det behov som finns på området eftersom öppna förskolan inte har haft lördagsöppet innan, det känns jättekul att vi kan möta det behovet, berättar Vasso Siameti.

Fakta pappa-öppet

Pappa-öppet på lördagar sker vid 6 tillfällen under våren med start 23 april. Öppettiden är kl. 10-12. Alla pappor är välkomna, man måste inte bo på området Norrby.

  • 23 april, kl. 10-12
  • 30 april, kl. 10-12
  • 7 maj, kl 10-12
  • 14 maj, kl 10-12
  • 21 maj, kl 10-12
  • 28 maj, kl 10-12

Pappor är givetvis välkomna till öppna förskolan även på ordinarie öppettider!

Öppna förskolan Norrby

Två pappor med sina barn

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-04-25] Nu får pappor möjlighet att besöka Öppna förskolan Norrby på lördagar

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol