Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nu får Ramnaparken ett arboretum

Artikeln publicerades:

Ramnaparken ska få ett arboretum. Detta träd- och busksortiment är en del av ett större utvecklingsprojekt med start vecka 48. Här ska trädarter från både Asien, Nordamerika och Europa finnas representerade.

Arboretumet blir det första i Borås och besökare kommer få uppleva flera olika trädarter från de representerade världsdelarna. Målet är att utveckla och lyfta intrycket för hela parken. Den japanska delen, som är den första som planteras, ska bland annat innehålla trädarter som katsura, körsbär och japansk lärk.

– Det sker en stor utveckling i de offentliga rummen och att öka antalet trädarter och bredda växtsortimentet i staden är en av många metoder för att klimatsäkra Borås, berättar Anton Spets, stadsträdgårdsmästare i Borås stad.

De nya förändringarna ska locka till fritidsliv och trädgårdsintresse. Syftet är att besökare i parken även ska få information om vilken del i världen en befinner sig i och på så vis öka sin kunskap i världens olika arter. Arboretumets första spadtag sker torsdag 2 december.

Körsbärsträd

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-11-22] Nu får Ramnaparken ett arboretum

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol