Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nu kan 1 600 boråsare tycka till om sin kommun

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

I dagarna får 1 600 boråsare en enkät i brevlådan från Statistiska centralbyrån (SCB). I medborgarundersökningen har du möjlighet att tycka till om verksamheterna i Borås Stad och hur det är att bo och verka här.

1 600 boråsare väljs slumpvis ut att medverka. I enkäten får du bland annat tycka till om arbets- och fritidsmöjligheter, boende och trygghet. Du får också säga hur du upplever den kommunala servicen inom till exempel äldreomsorg och skola.

Hur går det till?

Du som är med i undersökningen kan själv välja att svara med hjälp av pappersenkäten eller logga in och svara via webben. Du som svarar via webben kan också välja att besvara enkäten på engelska, finska eller spanska. Vill du hellre svara på pappersenkäten översatt till arabiska går det att beställa en sådan från SCB.

Varför ska jag delta?

Resultaten för undersökningen visar vilka verksamheter och områden i vår kommun som är viktigast för att du som invånare ska trivas. Dina svar är värdefulla i vårt fortsatta utvecklingsarbete och genom att delta har du möjlighet att påverka utvecklingen i kommunen.

När kommer resultaten?

I mitten av december publiceras resultatet i SCB:s Statistikdatabasen Länk till annan webbplats..

Här kan du läsa tidigare års resultat.

Text: Är du utvald?

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-08-29] Nu kan 1 600 boråsare tycka till om sin kommun

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol