Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nu kan du boka färdtjänst och riksfärdtjänst inför jul och nyår

Artikeln publicerades:

Nu är det dags att boka färdtjänst och riksfärdtjänst inför jul och nyår. I år hoppas vi kunna resa som vanligt, men på grund av att Covid-19 fortfarande finns i samhället finns det en risk att nya restriktioner införs och vi får svårt att genomföra alla resor som önskas. Under julhelgen är det många som vill åka.

För att lösa så att alla får fira jul där de önskar behöver vi fortsatt hjälpas åt. Om du har möjlighet att med hjälp av en anhörig eller vän lösa transport på annat vis så lämna gärna din plats till den som inte har något annat alternativ än att åka med färdtjänst eller riksfärdtjänst. Tack!

Färdtjänst och riksfärdtjänst inför jul och nyår 2021

Om du behöver färdtjänst eller riksfärdtjänst under helgerna måste du förbeställa din resa.

Färdtjänst med personbil och färdtjänstbuss 24-26 december

Förbeställ din resa till och med den 7 december. Du får besked om definitiv tid för din resa från och med den 15 december. På julafton slutar färdtjänsttrafiken att rulla kl 22.00.

Färdtjänst med personbil och färdtjänstbuss 31 dec-1 jan

Förbeställ din resa till och med den 15 december. Du får besked om definitiv tid för din resa från och med den 20 december.

Riksfärdtjänst 24 dec-2 jan

För att vi ska hinna pröva din rätt till Riksfärdtjänst under dessa datum måste vi ha din ansökan senast den 26 november. Resor kan efter godkänt beslut förbeställas till och med den 3 december.

Illustration av en taxichaufför som hjälper en person till taxin

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-11-10] Nu kan du boka färdtjänst och riksfärdtjänst inför jul och nyår

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol