Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Nu planerar vi för 150 nya bostäder på Östermalm

Artikeln publicerades:

Förslaget presenterar ett nytt lägenhetshus med parkeringsgarage och tio stycken radhus. Samrådstiden pågår mellan 8 mars och 8 april 2021.

Visste du att fru Tora Lindberg-Svensson var den första att bebygga området Solhem, år 1909? Nu vill vi bygga ihop historia med framtid och planerar 150 nya bostäder längs med Syster Toras väg.

Detaljplanen gäller Östermalm, Solhem 1 och 4 med flera. Närheten till sjukhuset, skolor, Glasögonsjöarna och centrum ger Östermalm stor attraktivitet. I dagsläget finns det omkring 100 lägenheter i området.

– Landskapet är ojämnt och flera byggnader i närheten utgör arbetsplatser. Det innebär att få människor rör sig i området under kvällstid. Vi hoppas att fler bostäder skapar liv och rörelse, säger Leila Alves Bonnier, planarkitekt.

Förslaget presenterar ett nytt lägenhetshus med parkeringsgarage och tio stycken radhus. Sammanlagt möjliggörs omkring 150 nya bostäder. Resultatet blir en ökad variation av bostäder med hyresrätter, villor, hyresradhus och bostadsrätter.

Samrådsmöte

På grund av Coronaviruset och rådande smittorisk kommer vi att hålla ett digitalt samrådsmöte via Teams. På mötet kommer representanter från kommunen att berätta om planförslaget och svara på frågor.

Datum och tid: onsdagen den 17 mars kl. 17.00–18.00
Plats: Teamslänk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information, ikon

Mer om Östermalm, Solhem 1 och 4 med flera

Samrådstiden pågår mellan 8 mars och 8 april 2021. Du kan redan nu maila dina synpunkter till detaljplanering@boras.se. Skriv planens diarienummer BN 2016-1153 i ämnesraden.

Läs mer om planen och berätta vad du tycker

kartbild över solhem

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-03-12] Nu planerar vi för 150 nya bostäder på Östermalm

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol