Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nu ska det bli enklare att ansöka om trygghetslarm

Artikeln publicerades:

Nu kan du som är 70 år eller äldre och folkbokförd i Borås ansöka om trygghetslarm och få beslut redan inom 5 arbetsdagar.

Idag lanserar Borås Stad en ny e-tjänst med automatiserat beslutsfattande. Det innebär att beslut om trygghetslarm delegeras till en programmerad robot som handlägger inkomna ansökningar. Med den nya e-tjänsten kan boråsare ansöka om trygghetslarm dygnet runt och få beslut snabbare. Digitaliseringen erbjuder kortare handläggningstid och frigör resurser till mer komplexa ärenden.

– Det är verkligen inspirerande att få vara först ut i staden med att erbjuda en digital handläggning för boråsarna. Den nya tekniken skapar bättre förutsättningar både för den enskilde och för våra medarbetare, säger Johan Wikander (L), ordförande i Vård- och äldrenämnden.

Vanligaste insatsen

– Att vi valt just trygghetslarm beror på att det är den vanligaste insatsen som beviljas och det är sällan vi avslår en ansökan. Det är den mest lämpade processen att automatisera. Vi är glada över att kunna erbjuda en snabbare handläggning och en ökad tillgänglighet för boråsaren, säger Ulrika Zettergren Johansson, verksamhetschef äldreomsorg myndighet.

Den nya e-tjänsten ersätter inte tidigare alternativ för ansökan om trygghetslarm. Det går fortfarande att ringa eller skicka in sin ansökan skriftligt. Då hanteras ärendet manuellt av en biståndshandläggare.

En illustration av en robot och en människa som håller hand
Information, ikon

Mer om

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-05-20] Nu ska det bli enklare att ansöka om trygghetslarm

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol