Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nya lägenheter i Villastaden

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar just nu med att ta fram en detaljplan för fastigheten Tranan 2 i Villastaden. Syftet med planen är att möjliggöra ett nytt bostadshus i tre våningar och en vindsvåning.

Då fastigheten ligger i stadsdelen Villastaden, som har höga kulturhistoriska värden, är syftet även att den nya bebyggelsen ges en god gestaltning. Planförslaget innebär ett tillskott på cirka 15-20 lägenheter. Ett par av lägenheterna föreslås bli mindre lägenheter (under 35 kvadratmeter) vilka riktar sig till exempelvis studenter.

Nu har du möjlighet att komma med synpunkter

Gör din röst hörd under samrådstiden mellan 8 december 2020–15 januari 2021 eller delta i samrådsmötet den 16 december. Du kan redan nu maila dina synpunkter till detaljplanering@boras.se (skriv planens diarienummer BN2017-082 i ämnesraden). Vi vill ha dina synpunkter senast den 15 januari 2021.

Samrådsmöte

På grund av coronaviruset kommer vi att hålla ett digitalt samrådsmöte via Teams. På mötet kommer representanter från kommunen att berätta om planförslaget och svara på frågor.

Datum och tid: onsdagen den 16 december klockan 17.30–18.30
Plats: Teams Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skisser på huset.
Tomten idag.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-12-08] Nya lägenheter i Villastaden

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol