Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Nya regler för restauranger och krogar

Artikeln publicerades:

Uppdaterad |Folkhälsomyndigheten fattade idag beslut om ytterligare åtgärder för att begränsa smittspridningen. Det handlar om nya föreskrifter som riktar sig till restauranger, kaféer, nattklubbar och barer. Beslutet innebär att trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar inte får förekomma utan besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra. Det här beslutet påverkar många företagare och deras anställda i kommunen.

De nya åtgärderna innebär att restauranger, kaféer, barer och nattklubbar inte längre får servera mat och dryck vid en bardisk utan alla gäster måste sitta vid ett bord. Förbudet gäller även för uteserveringar och krögare och kaféägare uppmanas också att glesa ut mellan borden så att gäster inte sitter så nära varandra.

Förbudet väntas träda i kraft imorgon, onsdag den 25 mars, och smittskyddsläkare kan, i samråd med kommunen tvinga verksamheter som inte följer reglerna att stänga.

Alla verksamheter som påverkas av de nya föreskrifterna ska göra en riskbedömning och vidta åtgärder. Enligt Folkhälsomyndigheten kommer restauranger dock fortsatt att kunna erbjuda avhämtning, trots de nya restriktionerna.

Även bufféer kan få fortsätta att serveras, så länge som det inte leder till trängsel eller köer. Restaurangerna måste helt enkelt se till att besökarna kan hålla rimliga avstånd mellan varandra.

Läs mer om beslutet hos Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mat som serveras av en person.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-03-24] Nya regler för restauranger och krogar

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol