Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nya utbildningar till Borås Yrkeshögskola

Artikeln publicerades:

Borås Yrkeshögskola fick alla fyra sökta utbildningar beviljade.
– Det är fantastiskt kul och så viktigt för vår region, säger rektor Rose-Marie Dagman.

Borås Yrkeshögskola fick alla fyra sökta utbildningar beviljade till hösten 2022. Det beskedet kom tisdagen den 11 januari från Myndigheten för yrkeshögskolan.

– Beslutet är glädjande både för arbetslivet och oss, eftersom branscherna kommer få kvalificerad arbetskraft till yrkesroller där det idag saknas personal att anställa, säger Rose-Marie Dagman, rektor på Borås yrkeshögskola.

Borås Yrkeshögskola har inför hösten 2022 ansökt om två nya utbildningar: Webbutvecklare och Produktionstekniker Smart industri. Dessutom har skolan begärt att få starta om pågående utbildningarna Digital business developer och Systemutvecklare.NET. Av dessa beviljades alla. Utöver dessa utbildningar erbjuder Borås yrkeshögskola ytterligare 10 utbildningar inom områden som har stor kompetensbrist.

– Vi ser att våra utbildningar är eftertraktade. Många av våra studerande har ett arbete redan innan de avslutat sin utbildning, säger Rose-Marie Dagman.

Yrkeshögskolans tvååriga utbildningar tas fram i nära samarbete med företag i Boråsregionen. De är därför väl anpassade till branschens behov. Dessutom består varje utbildning av praktik (LIA). Detta bidrar till att studerande snabbt får förståelse för sitt kommande yrke och snabbt kommer i arbete.

– De företag vi samarbetar med kan också intyga att det finns ett kompetensmässigt ”glapp” då framförallt behovet av kunskaper inom digitalisering och e-handel snabbt ökat de senaste åren, säger Rose-Marie.

– Vi har också under ”corona-tiden” utvecklat våra utbildningar och kan nu erbjuda en mer digital undervisning (fjärrundervisning) än vad som var brukligt tidigare.

Ansökningsperioden till höstens utbildningar öppnar i februari men Borås yrkeshögskola har redan börjat förbereda sig inför nästa års utbud.

– Flera branscher hört redan av sig till oss och påtalat behovet av kompetensförsörjning. Tillsammans kommer vi att se vilka möjligheter vi har att skapa nya utbildningar, säger Rose-Marie. Men innan dess startar vi både långa och korta utbildningar till hösten.

Totalt startar 14 utbildningar till hösten 2022 på Borås Yrkeshögskola.

Borås Yrkeshögskola

Personer som samtalar

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-01-11] Nya utbildningar till Borås Yrkeshögskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol