Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Ny e-tjänst för föräldrar med barn på förskola och fritids

Artikeln publicerades: 2017-08-11 10.45

Den 15 augusti öppnar en ny e-tjänst för dig som har barn på förskola och fritidshem. Här kan du ansöka om plats för ditt barn, ändra scheman med mera.

– Genom att använda e-tjänsten blir det mindre papper att fylla i och vårdnadshavarna får en bättre översikt över vilka uppgifter de lämnat, säger samordnare Jenny Erlandsson, som arbetat med e-tjänsten.

Alla e-tjänster finns samlade under Självservice, längst upp på boras.se. Vårdnadshavarna loggar in med Bank-ID för att se och uppdatera sina barns schema, inkomstuppgifter, med mera.

– Det blir en snabbare och effektivare administration som gynnar både vårdnadshavarna och oss. Det förbättrar också förutsättningarna för förskolor och fritidshem att alltid ha tillgång till uppdaterade kontaktuppgifter, för att snabbt kunna nå vårdnadshavare vid en akut händelse, säger Jenny Erlandsson.

Den nya e-tjänsten ersätter till viss del Dexter, som många föräldrar använder idag. Dexter kommer bara att användas för att skapa konto för inloggning i lärplattformen PingPong och för de delar som gäller grund- och gymnasieskolan.

– Vi hoppas att så många som möjligt kommer att använda den nya e-tjänsten, men de som inte kan det är så klart fortfarande välkomna att få personlig hjälp hos Förskoleförvaltningen på Olovsholmsgatan 32, eller genom att mejla eller ringa till oss samordnare, säger Jenny Erlandsson.

Flygbild över Borås

d

Mer om

Senast ändrad: 2018-05-18 15.29

Ändrad av:

Dela sidan: [2017-08-11] Ny e-tjänst för föräldrar med barn på förskola och fritids

g q n C