Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Ny förskola i Fristad tar plats i samhället

Artikeln publicerades: 2018-06-05 11.12

Fristad har fått en ny förskola med stor, fin utegård som gränsar till skogen. I förra veckan invigdes Tallbackens förskola med sång, tal och goda tilltugg från förskolans eget kök.

Tallbackens förskola öppnade tidigare i år och rymmer sex avdelningar, vilket ger möjlighet för personalen att jobba i mindre team. Här samlas mycket kompetens i ett hus.

– Det är en stor tillgång att få en förskola som har så fina och fräscha lokaler här i Fristad, inte minst med en så fantastisk gård som vi har fått, säger förskolechef Sara Thörnqvist.

Förskolans profil är närmiljö och hållbar utveckling. På gården finns många uteplatser. Några av dem är under tak, vilket gör det enkelt att flytta ut och in verksamheten.

– Det är jätteviktigt för oss att använda de fantastiska omgivningarna för lärande. Vi vill också skapa en gemenskap och möten med samhället omkring oss. Här finns till exempel bibliotek, äldreboende och skola. Föräldrarna är också viktiga för oss, att ta tillvara på det som de kan bidra med, säger Sara Thörnqvist.

Hyllar barnen

Under invigningen tågade barnen in till musik som spelades av en förälder. Paul-Andre Safko (M), förste vice ordförande i Lokalförsörjningsnämnden hälsade alla välkomna. Kommunalråden Malin Carlsson (S) och Annette Carlson (M), Förskoleförvaltningens ordförande Leif Johansson (S) samt förskolechef Sara Thörnqvist talade.

– För mig handlar invigningen om att fira och hylla barnen. Det är ett sätt att visa hur viktiga barn är, när vi bygger och startar upp nya verksamheter, säger Sara Thörnqvist.

Omgivningarna utanför Tallbackens förskola.

Senast ändrad: 2019-06-05 12.36

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-06-05] Ny förskola i Fristad tar plats i samhället

g q n C