Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Ny förvaltningschef på plats

Artikeln publicerades: 2018-03-12 10.00

Christer Samuelsson drivs av att göra nytta för invånarna, tycker det är viktigt att samverka med andra aktörer och tror att gymnasieskolan kan förbättra sina resultat ytterligare. Idag börjar han som ny förvaltningschef på Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.

Christer Samuelsson kommer närmast från en tjänst som stadsdelsdirektör på Lundby stadsdelsförvaltning i Göteborg och han har tidigare arbetat bland annat som verksamhetschef för förskola/skola på Trandared och som kommundelschef på Sjöbo. Nu ser han fram emot att påbörja sitt nya uppdrag i Borås Stad.

– Det är både skönt och roligt att vara tillbaka efter 15 år på vift. Det ska bli skönt att slippa pendla. Jag har jobbat länge med förskola/skola och fritidshem men aldrig med gymnasie- och vuxenutbildning så det ska bli intressant. Det är ett jättekul uppdrag och jag har väldigt höga förväntningar, säger Samuelsson.

Möjligheten att få göra nytta för invånarna driver honom som ledare. Han vill bidra till att skapa goda förutsättningar för ungdomar och vuxna att lyckas i sin utbildning.

– Jag har ju tittat lite på resultaten i gymnasieskolan och det ser bra ut, Borås ligger ju över rikssnittet. Sen tror jag alltid att saker och ting kan bli bättre, och det borde kunna vara så i Borås också.

Samuelsson lyfter kompetensförsörjning av lärare som en av utmaningarna med det nya jobbet. Den stora lärarbristen i landet gör det än mer viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare och kunna rekrytera, menar han. Men det är framför allt viktigt att den nuvarande personalen trivs och vill stanna i Borås och i förvaltningen.

Från sina tidigare chefsuppdrag tar Samuelsson med sig insikten om att det aldrig är likadant på två förvaltningar och vikten av att samarbeta med andra aktörer.

– Jag har sett det mesta av den kommunala verksamheten, både äldreomsorg och socialtjänst, och jag förstår deras uppdrag och ser var man kan samverka. Sedan har jag jobbat med stadsutvecklingsfrågor och social hållbarhetsfrågor. Det har jag med mig, nyttan av att kunna se helheten och vilka vi behöver samverka med. Det tänker jag är viktigt inom både gymnasieskolan och vuxenutbildningen.

d

Kort om Christer Samuelsson

  • Ålder: 56 år
  • Familj: fru och fyra vuxna barn
  • Fritid: joggar och går på Friskis & Svettis, läser - både fack- och skönlitteratur, är intresserad av fotboll och tycker att det är dags att Borås får ett elitlag i damfotboll. 
Christer Samuelsson - ny förvaltningschef

Christer Samuelsson - ny förvaltningschef på Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.

Senast ändrad: 2018-03-09 13.03

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-03-12] Ny förvaltningschef på plats

g q n C