Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Origo ger samtalsstöd till familjer

Artikeln publicerades:

Origo är en insats där föräldrar kan få råd och stöd under en begränsad tid, utan att behöva ansöka om det. Det kan till exempel handla om att det har uppstått konflikter i familjen, att man känner oro för sitt barn eller att det är svårt att få till rutiner och struktur i vardagen.

Genom samtalsstöd kan familjemedlemmar bland annat prata om hur de vill ha det i sin familj och hur föräldrar kan bli starkare i sin föräldraroll.

Origo startade i januari 2018 och under de fyra åren som Origo har funnits har över 500 familjer haft kontakt med verksamheten.

– Det är enkelt att kontakta Origo och vi har oftast ingen väntetid, säger Lennart Hessel, som arbetat med Origo sedan starten. Man kommer med det man vill få hjälp med och tillsammans försöker vi finna nya vägar. Vi träffar alltid en eller båda föräldrarna, men ofta även barnen och ungdomarna.

Origo vänder sig till föräldrar i Borås som har barn upp till 18 år. Om familjer behöver mer stöd än vad som erbjuds via Origo, kan man ansöka om det hos IFO Barn och Unga.

Origo samtalsstöd

Händer som håller varandra

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-01-14] Origo ger samtalsstöd till familjer

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol