Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Premiär för lokal och digital e-handel i Borås med gröna hemtransporter

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Nu lanseras den lokala, digitala handelsplatsen. Från postorder, till e-handel och nu vidare till digital stadskärna. Nu tar Borås som e-handelsstad ytterligare ett kliv framåt tack vare god samverkan mellan Borås Stad, Borås City och näringslivet.

Den digitala handelsplatsen möjliggör att e-handla från lokala butiker och genom miljösmarta hemleveranser med pilotprojektet Good Goods stärks dessutom arbetet för ett renare, tystare och säkrare centrum för alla.

– En levande stadskärna betyder mycket för alla boråsare och den nya e-handelssajten ger oss en bra plattform att stödja våra lokala handlare. Det finns en styrka och kraft när vi skapar saker tillsammans, säger Ulf Olsson (S), Kommunstyrelsens ordförande i Borås Stad.

För några veckor sedan släpptes nyheten att en lokal e-handelssajt kommer lanseras. Aktörerna beskrev att syftet med satsningen är att boråsarna ska kunna e-handla direkt från sina lokala butiker i Borås City och få varorna hemkörda på ett miljövänligt sätt redan samma dag.

– Det är med en ödmjuk förväntan som vi idag släpper borascity.se/ehandel. Eftersom vi befinner oss mitt i rådande pandemi har vi prioriterat våra resurser för att få sidan färdig så fort som möjligt. Vi vill poängtera att det är en långsiktig satsning och att vi inledningsvis ser funktionen med snabba hemleveranser som den största uspen. Målsättningen är att utveckla sidan tillsammans med butikerna och Zipadoo med fler funktioner och större utbud. Vi är otroligt glada över att lansera den i samband med årets julhandel, säger Caroline Wallin, Cityledare för Borås City.

– Vi vill skapa goda möjligheter för fortsatt tillväxt för de lokala butikerna och verksamheterna i staden genom denna digitala satsning. Detta går hand i hand med vår handelsvision att ligga i framkant och möta framtidens behov inom handel och logistik, säger Sara Thiel, vikarierande näringslivschef.

En unik del i projektet är själva logistiklösningen. Beställningar som görs vardagar före klockan 17.00 kommer att köras hem till dörren samma dag och leveranserna sker dessutom på ett miljösmart sätt genom Good Goods.

– Detta är ett nytt spännande steg för pilotprojektet Good Goods där de gröna hemleveranserna också möjliggör utvecklingen av framtidens hållbara logistiklösningar för transporter i centrum. Detta skapar förutsättningar för ett trivsammare och renare centrum med mer plats för alla människor, säger Sara Thiel.

Initialt har fokus varit butiker i Borås City och planer finns att addera fler butiker och funktioner på plattformen samt utöka till ett större geografiskt område.

– Det här är en smart lösning för alla kunder som inte alltid har tid eller möjlighet att besöka våra fysiska butiker. Det går snabbt, smidigt och är hundra procent Corona-säkert. Jag tycker det är ett jättebra initiativ av Borås City och Borås Stad, säger Kenneth Olofsson, ägare av butiken Buketten i Borås.

– Fler butiker kommer löpande ansluta sig och vi vet redan nu att vi kommer att ha både leksaker och mer heminredning som utbud inom kort. Vi har även fått visat intresse från butiker utanför stadskärnan som vi har för avsikt att involvera i projektet. Det märks att intresset runt plattformen är stort och det är vi alla glada för, säger Anna Mattsson etableringsansvarig och digital näringslivsutvecklare, Borås Stad.

– Denna pilot känns otroligt viktig nu och även om vi bara har påbörjat resan så ser vi fram emot att skala upp den digitala plattformen. Det finns en stark entreprenörsanda i Borås och tillsammans har vi goda förutsättningar att utveckla plattformen och digitaliseringen av stadskärnan, fortsätter Anna Mattsson.

Handelsplatsen är en permanent lösning som kommer att utvecklas över tid utifrån kundernas önskemål och behov, samt butikernas förutsättningar.

Information, ikon

Fakta om e-handelssajten

Information, ikon

Mer om

Person med laptop i knät. 

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-12-01] Premiär för lokal och digital e-handel i Borås med gröna hemtransporter

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol