Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

PREP - friskvård för parrelationen

Artikeln publicerades: 2019-02-19 15.21

Att leva i en parrelation kan vara svårt, oavsett i vilket skede i livet man befinner sig i. PREP är en kurs för dig som lever i en parrelation och kursen genomför du tillsammans med din partner.

Kursen kommer att hjälpa er att kommunicera bättre och ni kommer få konkreta verktyg för att lättare klara av ett liv tillsammans. Genom korta föredrag, parsamtal och övningar är målet att ni ska stärka, bevara och utveckla er relation.

PREP ska ses som en metod för att öka möjligheterna för en positiv utveckling av förhållandet och metoden bygger på mer än 25 års vetenskaplig forskning om parrelationer. Under kursen är tanken att par kan lära sig olika sätt att tänka, bli bättre på att kommunicera samt träna olika metoder att hantera konflikter.

Kursens sex viktigaste mål är att paren ska:

  • reda ut förväntningar och grundprinciper
  • bli bättre på att kommunicera
  • bli bättre på konflikthantering
  • utveckla intimitet, glädje och vänskap i relationen
  • få hjälp att bli överens om relationens framtid
  • få hjälpmedel som ökar och förstärker styrkan i relationen

Kursstart

Sedan 2005 har Sensus huvudansvaret för PREP i Sverige och den 26 mars startar nästa kursomgång i Borås. Anmälan görs till Lotta eller Gullvi, se kontaktuppgifter nedan. Kursen ges i centrala Borås och kursledare är Lotta Englund som är socionom/legitimerad psykoterapeut och Gullvi Lundberg Gotting som är socionom/legitimerad psykoterapeut. PREP är inte terapi utan en kurs för par som för det mesta har det bra men ibland stöter på problem.

Planterade påskliljor
Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-02-19 16.52

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-02-19] PREP - friskvård för parrelationen

g q n C