Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Publikgräns på 8 personer i Västra Götaland från 24 november

Artikeln publicerades:

Från och med den 24 november är allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta (8) deltagare förbjudna i Västra Götaland. Detta gäller även om deltagarna sitter med behörigt avstånd till varandra. Enda undantaget är begravningar.

Beslutet fattades av Länsstyrelsen i Västra Götaland den 23 november och innebär alltså att det från och med den 24 november, är förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta (8) deltagare. Bakgrunden till beslutet är förstås att begränsa den mycket allvarliga smittspridningen av covid-19.

Enda undantaget är begravningar

Regeringen har beslutat om ett undantag för begravningar, som naturligtvis även gäller Västra Götaland. Det får samlas maximalt tjugo (20) deltagare vid begravningsgudstjänster, urnsättning och liknande. Undantaget är lika för alla, oavsett trosinriktning.

Information, ikon

Borås Stads verksamheter

  • Borås Stad påverkas av dessa beslut och vi gör anpassningar i våra verksamheter för att hjälpa till att minska smittspridningen. På våra samlade sidor om coronaviruset kan du ta del av det senaste för våra verksamheter.
Tomma läktarplatser.
Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-11-23] Publikgräns på 8 personer i Västra Götaland från 24 november

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol