Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

River of Light öppnar gränser mellan människor i Borås

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

River of Light är ett projekt som uppmärksammar barns rättigheter. Projektet initierades 2016 av konstnären Behjat Omer Abdulla för att skapa en mötesplats för ensamkommande barn, ungdomar, familjer och konstintresserade. Nu är River of Light i Borås, som i samarbete med Kulturförvaltningen och Vägen Hit, ska genomföra en ljusparad den 24 oktober.

– Jag är glad att vi nu genomför River of Light i Borås. Kulturförvaltningens projekt Vägen Hit står för att välkomna alla oavsett vem du är, vad du tycker, hur du ser ut, vem du älskar eller hur gammal du är. Det passar väl in med vad River of Light står för och vill åstadkomma. Syftet är att få människor att träffas och att bryta barriärer, berättar Behjat Omer Abdulla.

Flera workshops har genomförts där man har fått göra sin egen ljuslykta och River of Light avslutas den 24 oktober på FN-dagen med ett ljuståg genom staden. Behjats målsättning med River of Light är att bland annat minska segregationen i Borås.

– Genom att vi sammanför människor och skapar kreativa platser där man får möjlighet att göra sin egen ljuslykta bryts barriärer och vi underlättar för människor att umgås över gränserna, fortsätter Behjat.

Hittills är cirka 100 ljuslyktor skapade av barn och familjer i Borås. Varje lampa har fyllts med en egen historia och har dekorerats helt unik av barnen och familjerna. Det är en mix av människor som har deltagit. Till exempel människor från Afghanistan, Syrien, Libanon, Pakistan och Sverige.

Behjat kom till Sverige för fem år sen och bor i Borås. Han genomförde sin master i frikonst på Akademin Valand och det var under hans tid i Göteborg som han upptäckte att det fanns människor på Universitetet som hade ett stort behov av att mötas och att introduceras till andra platser i Göteborg, Där föddes idén till River of Light. Tillsammans med Behjat är det Denise Langridge Mellion, lärare i yrkesutveckling och fortbildning på Valand, som står bakom projektet.

Människor går med ljuslyktor.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-10-19] River of Light öppnar gränser mellan människor i Borås

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol