Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Rösta på din favorit – nu ska superparken få sitt namn

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Viskans park, Parkpromenaden, Grönskan, Stadsväven eller Gröna tråden? Nu är det upp till dig att bestämma vilket som blir superparkens namn! Från och med fredag 28 maj till och med nationaldagen 6 juni kan du rösta.

När vi i början av maj efterfrågade namnförslag trillade 463 unika förslag in. En första arbetsgrupp sållade fram 20 guldkorn som sedan skickades till Borås Stads namnberedningsgrupp. Nu har namnberedningsgruppen valt fram de fem finalisterna:

  • Viskans park
  • Parkpromenaden
  • Grönskan
  • Stadsväven
  • Gröna tråden

Är ditt namnförslag med i listan? Som tidigare utlovats kommer fina priser delas ut till de namn som kommit topp 20.

– Många har lämnat samma namnförslag, vilket tyvärr gör att vi måste lotta ut vinsterna bland de som lämnat in förslagen. Vi kommer kontakta vinnarna under kommande veckor, förklarar Anastasia Exner, kommunikatör.

Barnens namntävling

Bland de fem förslagen är ett från det som kallats barnens namntävling. Tillsammans med Navet har Borås Stads stadsutvecklingsgrupp Urban Talks arbetat med att engagera barn i tävlingen. Under tävlingsperioden har därför lågstadieklasser och förskolor haft möjlighet att skicka in namnförslag.

– Vinnaren blev Sjömarkenskolan som lämnade namnförslaget Viskans park. Skolan kommer tillsammans med Borås Stads parkenhet under hösten få anlägga sin egen superpark till ett värde av 50 000 kronor, säger Frida Andersson, projektledare för Urban Talks.

Parkens namn presenteras på Borås födelsedag

Från och med fredag 28 maj till och med nationaldagen 6 juni får boråsarna rösta. Namnet som vinner kommer presenteras på Borås födelsedag den 29 juni.

– Vinnaren kommer inte bara ha namngett parken. Den eller de som har lämnat namnförslaget kommer dessutom få sitt namn ingraverat på en ny parkbänk som avtäcks på födelsedagen, berättar Anastasia Exner.

Läs mer och rösta på din favorit på boras.se/parken senast söndag 6 juni.

Illustration av staden vid parken

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-05-28] Rösta på din favorit – nu ska superparken få sitt namn

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol